Слатките алтернативи на шеќерот: ксилитол и еритритол од Mivolis

Дали сакате сè слатко, но одржувате диета со малку шеќер и нискокалорична диета? Сега е едноставно: За сочна торта или домашна лимонада едноставно засладете со еритритол или ксилитол и уживајте. Алтернативите на ситно-грануларен шеќер од Mivolis може да се користат на исто толку различни начини како и шеќерот.
Еритритол
- Без калории
- Идеален за готвење и печење
- Одличен за пијалаци
- 1 г еритритол одговара на околу 0,7 г шеќер
Mivolis еритритол е ситно-зрнест алтернатива на шеќер без калории што може да се користи за засладување на храната и пијалаците. Еритритолот е малку помалку сладок од шеќерот (1 г еритритол одговара на околу 0,7 г шеќер), високо растворлив и особено погоден за печење и готвење.
Ксилитол
- Ситно-грануларен шеќер од бреза
- Со вкус на шеќер
- 40% помалку калории од шеќер
- Идеален за печење и готвење
- Исто така погоден за пијалаци
Шеќерот од бреза Mivolis (ксилитол) е подеднакво погоден за засладување на храна и пијалаци како и за печење и готвење. Моќта на засладување е идентична со онаа на шеќерот. Ситнозрнестиот шеќер од бреза може да се користи на исто толку различни начини како и шеќерот, ги рафинира јадењата и пијалаците со својот одличен вкус и заштедува околу 40% од калориите во споредба. Дрвените влакна што се користат за производство на шеќер од бреза доаѓаат од одржливо шумарство и се произведени без генетски инженеринг.