КатегорииКатегорија навигацијаГлавна содржина

Слатките алтернативи на шеќерот: ксилитол и еритритол од Mivolis

Kсилитол и еритритол од Mivolis

Дали сакате сè слатко, но одржувате диета со малку шеќер и нискокалорична диета? Сега е едноставно: За сочна торта или домашна лимонада едноставно засладете со еритритол или ксилитол и уживајте. Алтернативите на ситно-грануларен шеќер од Mivolis може да се користат на исто толку различни начини како и шеќерот.

  1. Mivolis еритритол 500 г

    Mivolis

    еритритол 500 г

  2. Mivolis ксилитол 500 г

    Mivolis

    ксилитол 500 г

Крај на листата

Еритритол

  • Без калории
  • Идеален за готвење и печење
  • Одличен за пијалаци
  • 1 г еритритол одговара на околу 0,7 г шеќер

Mivolis еритритол е ситно-зрнест алтернатива на шеќер без калории што може да се користи за засладување на храната и пијалаците. Еритритолот е малку помалку сладок од шеќерот (1 г еритритол одговара на околу 0,7 г шеќер), високо растворлив и особено погоден за печење и готвење.

Ксилитол

  • Ситно-грануларен шеќер од бреза
  • Со вкус на шеќер
  • 40% помалку калории од шеќер
  • Идеален за печење и готвење
  • Исто така погоден за пијалаци

Шеќерот од бреза Mivolis (ксилитол) е подеднакво погоден за засладување на храна и пијалаци како и за печење и готвење. Моќта на засладување е идентична со онаа на шеќерот. Ситнозрнестиот шеќер од бреза може да се користи на исто толку различни начини како и шеќерот, ги рафинира јадењата и пијалаците со својот одличен вкус и заштедува околу 40% од калориите во споредба. Дрвените влакна што се користат за производство на шеќер од бреза доаѓаат од одржливо шумарство и се произведени без генетски инженеринг.