Крај на листата
Чекор по чекор до вашиот дом
Пред да го држите вашиот готов производ во рацете, поминува низ многу различни производствени чекори. Во продолжение ќе добиете увид во производството на вашиот производ и ќе се запознаете со луѓето кои биле вклучени во тој процес.

1. Одгледување и берба: различни провинции на Шри Ланка
Преработка: Мирига, западна провинција, Шри Ланка
Во градот Мирига, во кокосовиот триаголник на западната провинција на Шри Ланка, кокосовата вода собрана од околните органски фарми се преработува и пакува за dmBio кокосова вода. На тој начин се осигурува дека голем дел од додадената вредност за dmBio кокосовата вода останува во Шри Ланка и ги користи локалните заедници.
3. Наш производител и добавувач, Мирига, Шри Ланка
dmBio соработува со едно од најстарите претпријатија за преработка на кокос во Шри Ланка. Производителот е семеен бизнис кој е основан во 1920 година во Гириули, во срцето на кокосовиот триаголник на Шри Ланка, и денес се води од четвртата генерација.
Нашиот производител се потпира на поддршка од локалните земјоделски заедници. Земјоделците како Гунапала и многу други се обучени и поддржани на патот до органска сертификација
4. Од нас до вас
Од нашите дистрибутивни центри во Вагхаусел, Вајлерсвист и Вустермарк, dmBio кокосовата вода тргнува на последната етапа од своето патување до нашите dm продавници. Кога ќе пристигнат, се сместуваат на полиците, каде можете да ги најдете при следното купување.