КатегорииКатегорија навигацијаГлавна содржина

Веган колбаси со ароматичен сос

Vegan kolbasi

Барате идеја за совршено добар и вкусен ручек? Подгответе посни колбаси со неодоливо кремаст и ароматичен сос од сенф, грчки јогурт и зачини. Уживајте во овој брз рецепт со органски dmBio производи кој ќе го подготвите за само 15 минути!

Потребни состојки:

  1. Едно пакување dmBio веган колбаси
  2. Неколку парчиња dmBio интегрален леб со ‘рж
  3. 1 лажица dmBio маслиново масло

Потребни состојки за сосот:

  1. 150 г грчки јогурт
  2. ½ лажичка копар
  3. ½ лажичка лук во прав
  4. ½ лажичка суво оригано
  5. 2 лажички dmBio веган пармезан
  6. 1 лажичка dmBio сенф

Подготовка

На грил тава, на загреано масло испржете ги колбасите по 3-4 минути од секоја страна, на средна температура. Во истата тава пресечете парчиња од интегралниот леб и тостирајте по 2 минути од секоја страна.

За да го подготвите сосот, во сад промешајте ги грчкиот јогурт со зачините, пармезанот и сенфот. Послужете во чинија од зготвените колбаси, тостираниот леб и сосот!

  1. dmBio веган колбаси, 250 г

    dmBio

    веган колбаси, 250 г

  2. dmBio интегрален леб со ‘рж, 500г

    dmBio

    интегрален леб со ‘рж, 500г

  3. dmBio маслиново масло, 750 мл

    dmBio

    маслиново масло, 750 мл

  4. dmBio вегански пармезан, 80 г

    dmBio

    вегански пармезан, 80 г

  5. dmBio сенф, 200 мл

    dmBio

    сенф, 200 мл

Крај на листата