КатегорииКатегорија навигацијаГлавна содржина

Крем салата со кус-кус, цвекло и пченка

Salata so kus kus

Еден од начините на кој може да ги искористите велигденските јајца е да ја подготвите оваа вкусна, лесна и брза крем салата со кус-кус, цвекло и пченка!

Потребни состојки:

  • 6 варени јајца, исечкани
  • 1 тегличка dmBio пченка
  • 1 тегличка dmBio цвекло, исечкано на коцки
  • 250 г dmBio сварен кус-кус
  • 4-5 лажици мајонез
  • 1 мала тегличка dmBio намаз од билки @dm_makedonija
  • сол и мелен црн пипер по вкус

Подготовка

Сите состојки ставете ги во длабок сад и промешајте со помош на голема лажица додека не добиете изедначена крем салата. Сервирајте и уживајте.

  1. dmBio пченка, 340 г

    dmBio

    пченка, 340 г

  2. dmBio цвекло, 340 г

    dmBio

    цвекло, 340 г

  3. dmBio кус-кус, 500 г

    dmBio

    кус-кус, 500 г

  4. dmBio намаз од билки, 180 г

    dmBio

    намаз од билки, 180 г

Крај на листата