КатегорииКатегорија навигацијаГлавна содржина
Крцкави њоки во брз сос од домати

Крцкави њоки во брз сос од домати

Италијанската, покрај кинеската е една од најпопуларните кујни во светот. Но, како да подготвиме посен/веган италијански оброк? Погледнете го рецептот за овие крцкави њоки и ќе дознаете!

Потребни состојки за сосот:

  • dmBio маслиново масло
  • 1 мал кромид
  • парчиња домати од конзерва
  • малку сол
  • 1 лажичка шеќер
  • 1 пакување dmBio веге колбаси

Подготовка

Испржете го убаво ситно сечканиот кромид, да омекне. Пред крајот, ставете ги исечканите колбаси и нив кратко пропржете ги. Додадете го доматот и зачините, а потоа сварете го сосот. Потребно е малку да се редуцира и доволно е помалку од десет минути.

Потребни состојки за њоките:

  • dmBio њоки со крупник
  • dmBio маслиново масло
  • 2 поголеми чешниња лук
  • 1 преполна лажица dmBio веган додаток за паста
  • малку свеж босилек

Подготовка

Сварете ги њоките на вообичаениот начин (се ставаат во зовриена вода и се готват додека не испливаат на површината). Процедете ги. На маслиново масло и на умерена температура пропржете го лукот, додадете го веган пармезанот и босилекот – па на крај исцедените њоки. Пржете ги њоките неколку минути додека добијат умерена златна боја и сервирајте преку сосот со уште малку свеж босилек.

  1. њоки со спелта, 400 г

    dmBio

    њоки со спелта, 400 г

  2. dmBio маслиново масло, 750 мл

    dmBio

    маслиново масло, 750 мл

  3. dmBio веган колбаси, 130 г

    dmBio

    веган колбаси, 130 г

  4. dmBio веган додаток за паста, 80 г

    dmBio

    веган додаток за паста, 80 г

Крај на листата