Choco-Bowl со вкусна гранола

Искористете го времето дома и дозволете си еден супер вкусен оброк со органски состојки. Пробајте да приготвите вкусен Choco-Bowl со крцкава гранола и уживајте.
Состојки за гранола:
- 450 г dmBio овесни снегулки
- 150 г сусам
- 100 г бадеми
- 3 лажици dmBio какао
- 1 кесичка dmBio ванилин шеќер
- 1 лажичка цимет
- 100 г dmBio кокосово масло
- 100 г мед
Подготовка - гранола:
- Загрејте ја рерната на 160 степени. Обложете лимен сад со хартија за печење.
- Кокосовото масло и медот ставете ги во еден сад и на лесна топлина оставете да се растопат. Потоа тргнете ги.
- Во голем сад измешајте овесни снегулки, сусам, бадеми, какао, ванилин шеќер и цимет. Смесата од кокосово масло и мед претурете ја во овој сад и измешајте темелно.
- Целата смеса ставете ја во лимениот сад со хартија за печење, распределете ја убаво и направете малку притисок за да добиете поцврста смеса.
- Ставете го садот во загреаната рерна и печете 25 минути.
- По 15-ина минути измешајте ја гранолата. За рамномерен резултат при печењето, вртете го садот во рерната.
- Кога ќе забележите дека смесата добива потенма боја, изгасете ја рерната и извадете го садот.
- На смесата повторно направете притисок за да се зацврсти и оставете целосно да се олади пред да ја искршите на парчиња. Така гранолата ќе се „залепи“ повеќе и со тоа ќе добиете големи и вкусни парчиња.
- Целосно изладените мусли ставете ги во изолиран сад и консумирајте ги во период од 1 до 2 недели.
Состојки за Chocko-Bowl:
- 2 банани
- 2 лажици мус од бадеми
- 50 г dmBio овесни снегулки
- 3 лажици dmBio какао
- 100 мл dmBio напиток од овес
Topping:
- Гранола
- Мус од бадеми
- dmBio темно чоколадо скршено на парчиња
- Свежи овошки
Подготовка:
Сите состојки за Chocko Bowl ставете ги во блендер и миксирајте околу една минута. Доколку е премногу густа смесаста, додавајте напиток од овес по потреба.
Смесата поделете ја во 2 чинии и украсете со гранола, парчиња чоколадо, свежи овошки и уживајте веднаш.