УЖИВАЈТЕ ГО ЖИВОТОТ БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА!
Моментално и долготрајно ослободување од болката предизвикана од чувствителноста на забите - уште од првата употреба на пастата!

 

Што е дентинска хиперсензитивност? 

Чувствителните заби се многу честа состојба. Се појавува кога е изложен дентинот (дентинските каналчиња). Кога дентинот е изложен, илјадници микроскопски каналчиња, наречени дентински тубули, се отворени. Како резултат на тоа, разни дразби како ладно, топло или воздух ги иритираат нервите предизвикувајќи болка и

нелагодност.

Дентинската хиперсензитивност може да биде предизвикана од многу фактори, а основните се:

 

Повлекување на непцата: настанува тако што

непцата се повлекуваат оставајќи го дентинот

изложен. Тоа е причината зашто луѓето кои

имаат проблеми со непцата најчесто имаат

чувствителни заби.

Губиток на глеѓта: настанува кога глеѓта која ја

покрива коронката се оштетува како резултат

на силно четкање на забите или конзумирање

на кисела храна и пијалоци.

 

Како делува elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL™? 

elmexR SENSITIVE PROFESSIONAL™ пастата за заби содржи уникатна Pro-Argin™ технологија која ги

затвора и ги запечатува дентинските каналчиња и обезбедува клинички докажано ослободување од

болката предизвикана од чувствителност.

Pro-Argin™ технологијата се базира на аргинин, амино киселина која природно се наоѓа во плунката

и калциум карбонат. Како резултат на богатиот слој со калциум кој се создава се затвораат дентинските каналчиња и моментално се елиминира болката. Со тек на времето слојот не се оштетува, дури и после изложување на киселини, обезбедувајќи долготрајно осободување од болката предизвикана од чувствителност.

 


 


 


 

 

За моментално ослободување од болката предизвикана од чувствителност: со врвот на прстите нанесета ја пастата на чувствителниот дел на забот и нежно масирајте 1 мин.


 

 

За долготрајно ослободување од болката предизвикана од чувствителност: четкајте ги забите 2 пати дневно со четка со меки влакна.


 


 

ОСТАНАТИ elmex® SENSITIVE ПРОИЗВОДИ КОИ БИ МОЖЕЛЕ ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРААТ: 


 


 


 

elmex® SENSITIVE 

паста за заби

Ефикасна превенција од кариес и хиперсензитивност. Содржи амино флуорид.

 

elmex® Ultra Soft 

четка за заби

0,1мм Ултра Меки влакна, Ултра компактна глава,

Произведена во Швајцарија.

 

elmex® SENSITIVE 

течност за уста

Течност за уста за чувствителни заби, која исто така превенира кариес. Не содржи алкохол.