Нови електрчни четки за заби од dm марката Dontodent отсега се достапни во нашите дрогерии.

 

Dontodent Active електрична четка за заби, 1 парче 

2 функции: мулти-левел влакненца за темелно чистење и 2 минутен тајмер.
 

Опис: 

Вметок на четката; Копче за вклучување и исклучување; Дршка; Полнач; Држач за четката.
 

Употреба: 

1. навлажнете ја четкичката и нанесете паста за заби;
2. доближете ја четкичката до забите,пред да ја вклучите;
3. забите прво измијте ги однадвор,а потоа одвнатре
4. не ја притискајте четката за заби.Мијте го секој заб внимателно;
5. стоматолозите препорачуваат миење на забите во траење од 2 минути.
 

Редовна цена: 899 мкд


 


 

Dontodent Active Professional електрична четка за заби, 1 парче 

Со закосени влакна за поефективно чистење. 4 х 30 секунди-тајмер.

Опис: 

Вметок на четката; Копче за вклучување и исклучување и копче за избирање на начинот на работа; Дршка; Сигнална сијаличка за батеријата; Сигнална сијаличка за статусот на полнење; Полнач со место за еден резервен вметок.

Употреба: 

1. навлажнете ја четкичката и нанесете паста за заби;
2. доближете ја четкичката до забите,пред да ја вклучите;
3. забите прво измијте ги однадвор,а потоа одвнатре;
4. не ја притискајте четката за заби,со тоа да остане мал простор измеѓу влакната на четката и непцата. Немојте премногу да ја притискате четкичката. Мијте го секој заб внимателно со кружни движења од лево на десно;
5. кон препораката на стоматолозите, секој квадрат од усната празнина треба да се мие најмалку 30 секунди. Завршувањето на секој интервал од 30 секунди сигнализира краток импулс. По 2 минути ќе почувствувате 4 кратки импулси, кои ќе сигнализираат дека истекло идеалното време за миење на забите препорачано од страна на стоматолог. 

Редовна цена четка за заби: 1.519 мкд
Редовна цена универзални заменски вметоци: 599 мкд
 


 

Dontodent Active Young детска електрична четка за заби, 1 парче 

Двобојна четка за деца со 2-минутен тајмер.
 

Опис: 

Вметок на четката; Копче за вклучување и исклучување; Дршка;Полнач; Држач за четката.
 

Употреба: 

1. навлажнете ја четкичката и нанесете паста за заби;
2.доближете ја четкичката до забите,пред да ја вклучите;
3. забите прво измијте ги однадвор,а потоа одвнатре;
4. не ја притискајте четката за заби.Мијте го секој заб внимателно;
5. стоматолозите препорачуваат миење на забите во траење од 2 минути.

Редовна цена: 899 мкд