CURAPROX Perio Plus+ - Нова линија на производи од CURAPROX 

CURAPROX Perio Plus+ производите се со напредната формула која покрај хлорексидин содржи и CITROX комплекс од девет природни биофлавоноиди добиени од горчливиот портокал.

 

Зошто токму Perio Plus+?

 

- Комбинацијата од хлорексидин и CITROX е појака од поединечната употреба на хлорексидин
 

- CITROX-от докажано ја зголемува ефикасноста на хлорексидинот
 

- Има пријатен вкус
 

- Има минимални несакани ефекти
 

- Не влијае врз сетилото за вкус кај пациентите
 

- Придобивките од третманот се загарантирани
 

Употребата на Perio Plus+ производите некогаш е неопходна во одржувањето на оралната хигиена, но сепак да не го занемариме најбитното а тоа е механичката контрола на плакот со соодветни производи.


 

CURAPROX PERIO PLUS течност за испирање уста - повеќе видови, 200 мл - 489 мкд

CURAPROX PERIO PLUS гел за заби, 10 мл - 265 мкд

CURAPROX PERIO PLUS паста за заби, 75 мл - 459 мкд