DONTODENT - dm марка за дентална хигиена создадена уште од 1995 година, во соработка со германски стоматолози.

За вас и вашето семејство  Dontodent  со повеќе од 50 различни производи нуди комплетна програма за секојдневна дентална нега: четки и пасти за заби за возрасни и посебно прилагодени четки и пасти за нежните детски заби, конец за заби, течности за плакнење на усната празнина како и специјални средства за професионално чистење на заби и протези.


 

Кликнете на сликата за да го преземете советникот за нега на заби! 

 

Совршената нега на забите започнува со миењето. DONTODENT пастите за заби го заштитуваат забите од механичките движења кои ги правиме со четката. Содржат делотворни состојки кои допринесуваат за негувани заби, цврсто непце и свеж здив.

DONTODENT детска линија за нега на заби со сладок вкус ги негува млечните заби на децата до 6-тата години и  забите кои остануваат кај децатат после 6-тата година.

DONTODENT четки за заби развиени според најновите медицински достигнувања.
 

Направени со различна должина на влакната, различна структура и различен степен на мекост прилагодени на сечии потреби.

DONTODENT нежни четки за заби прилагодени на потребите на детските заби.


 

DONTODENT течностите за плакнење -  за неверојатно чувство на свежина во устата. 

Освежувачите за уста се совршени за секојдневна хигиена на устата. Со делотворни состојки за нега се грижат за долго и свежо чувство во устата и делотворно дејствуваат против создавање на кариес.