Сподели и отпечати

color #000000
color #000000

Известување


 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ПРОИЗВОД:

 

  • babylove кашичка за бебиња кајсија и јаболка, 190 г.;
  • babylove кашичка за бебиња јагода, банана и јаболка со мусли, 90 г. – со рок на употреба до 16.10.2020 и 17.10.2020
  • babylove кашичка за бебиња праска и маракуја, 190 г, од 4 месеци – со рок на употреба до 16.10.2020;

 

 

Скопје, 29.3.2019 – dm дрогерие маркт Македонија ја известува јавноста дека како мерка на претпазливост од продажба ги повлекува следните производи:

 

  • babylove кашичка за бебиња кајсија и јаболка, 190 г.;
  • babylove кашичка за бебиња јагода, банана и јаболка со мусли, 90 г. – со рок на употреба до 16.10.2020 и 17.10.2020
  • babylove кашичка за бебиња праска и маракуја, 190 г, од 4 месеци – со рок на употреба до 16.10.2020;

  

Во поединечни пакувања,  при интерна контрола, производителот утврдил можно присуство на афлатоксин, кој, доколку се консумира подолг временски период може да има последици по здравјето. Како мерка на претпазливост, бидејќи не можеме со потполна сигурност да исклучиме дека и други производи не се под влијание на наведената супстанца, ги повлековме истите од продажба.

Повлекувањето се однесува исклучиво на наведените производи и рокови на траење до 16.10.2020 и 17.10.2020. Бидејќи квалитетот и сигурноста на нашите производи и безбедноста на нашите потрошувачи се наш најголем приоритет, најљубезно ги замолуваме сите свои потрошувачи, доколку имаат набавено некој од наведените производи со спорен рок на употреба во некоја од дрогериите на dm, истиот да не го консумираат и да го вратат во најблиската дрогерија, кадешто средствата ќе им бидат вратени во целост.

 

За повеќе информации Ве молиме контактирајте ја:
Кристина Дуранска, менаџер на маркетинг на dm во Македонија

Тел:  +389 2 3222 733; +389 71 369 595;  e-mail: Kristina.Duranska@dm.mk