Сподели и отпечати

color #000000
color #000000

Интернационални успеси

dm drogerie markt спаѓа во еден од најголемите синџири дрогерии во Средна и Источна Европа. Првата продавница во Австрија е отворена во 1976 година во Линз. dm се развиваше и го освојуваше австрискиот пазар, па во 1992 година почна да се шири на пазарите во Унгарија, Чешка, Словенија, Словачка, Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Романија, Бугарија, Македонија и Италија.

 

Првите две продавници во Македонија се отворени на 17.05.2012 година во Скопје, со што Македонија стана дванаесета земја во dmконцернот.

 

Економски успех 

Во работната година 2018/2019 dm drogerie markt оствари вкупен промет од 11,2 милјарди евра.

 


Задоволни вработени 

dm drogerie markt во целиот концерн има вработено повеќе од 62.000 вработени. Според анкетата која е спроведена во 2010-та година 91% од испитаниците сметаат дека dm drogerie markt е одлична компанија за работа, а 80% од испитаниците се горди што се вработени во dm.

 

Број 1 за купувачите 

Асортиманот на dm во Македонија опфаќа преку 13.500 производи за убавина и здравје, за бебиња и домаќинство, фото производи, храна за домашни миленичиња, текстилни производи како и сезонски производи од домашни и светски производители.