Ви ја претставуваме линијата на производи JOHNSON’S® COTTONTOUCH™ - линија специјално осмислена за чувствителната кожа на новороденчињата.

Зошто токму COTTONTOUCH? 

Johnson's COTTONTOUCH производите се со специјална хипоалергенска формула, клинички докажана благост и имаат нежен мирис кој предизвикува позитивни емоции и ја зголемува интеракцијата помеѓу мајките и бебињата.
 

- 100% нежен, без бои, сулфати и фталати;

- клинички докажана нежност - за чувствителната кожа на новороденчето;

- осмислен да биде многу сличен на природната pH вредност на кожата на бебињата од 5,5;
- без познатите алергени и мирисни состојки.


 

Во поглед на задоволството кај купувачите, JOHNSON’S® COTTONTOUCH™ производите остваруваат еден од најдобрите резултати во историјата на брендот JOHNSON’S.

Повеќе од 98% од испитаниците со рутина на капење со купка и лосион или масло пријавиле дека се задоволни од овие производи.

Повеќе од 90% од мајките пријавиле повисоко ниво на контакт и интеракција со нивните бебиња, односно поголемо уживање во мометните на капење.

Ова се JOHNSON’S® COTTONTOUCH™ производите кои може да ги најдете во нашите дрогерии:


 


 

Johnson's cottontouch масло за бебиња, 300 мл - 205 мкд
Johnson's cottontouch лосион за лице и тело за бебиња, 500 мл - 205 мкд
Johnson's cottontouch купка и гел за туширање, 500 мл - 215 мкд 


 


 

Johnson's cottontouch влажни марамици за бебиња, 56/1 - 99 мкд 

Johnson's cottontouch влажни марамици за бебиња, 2х56/1 - 159 мкд